2018-01-11 19:00:51• hírek • Bede Emőke

Másfél éves kisgyerek vesztette életét a szatmári sürgősségin

Egy mindössze másfél éves kisgyerek vesztette életét a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban. Viszgálják, hogy ki hibázott.

A felsőboldádi (Stana) gyermeket szerdán, a késő esti órákban szállították be mentővel a sürgősségi osztályra, ahova értelemszerűen édesanyja is vele tartott. Az első vizsgálatok után az orvosok bárányhimlőre gyanakodtak, sejtésüket a gyermek hőemelkedése is alátámasztotta.
 

Az édesanya azonban nem sokkal 23 óra után úgy döntött, saját felelősségére hazaviszi a kicsit. Sajnos ez rossz döntésnek bizonyult, ugyanis csütörtök reggel ismét be kellett szállítani a gyereket a sürgősségire, azonban segíteni már itt sem tudtak rajta.
 

Bár riasztották hozzá az fertőző betegségekkel foglalkozó szakorvost, az állapota folyamatosan romlott. Háromnegyed 10-kor úgy döntöttek, hogy Kolozsvárra szállítják a gyereket, erre azonban már nem került sor, ugyanis az állapota ezt nem tette lehetővé. Nem sokkal később pedig életét vesztette.
 

A kórház szóvivőjének tájékoztatása szerint az ügyben nyomozást indítottak, melynek célja, hogy feltárja, kit terhel felelősség. A Közegészségügyi Igazgatóság mellett egy orvosi szakbizottság is vizsgálódik, a legrövidebb időn belül igyekeznek kideríteni, történt-e orvosi mulasztás az eset során. Amint eltelik 12 óra halál beálltát követően, el lehet végezni a boncolást is, mely vélhetően további információkkal szolgál majd és segít tisztázni a helyzetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: